اخبار

گزارش عملکرد سه ساله کمیته صنفی انجمن چشم پزشکی ایران

 

بنام خداوند یکتا

در اولین جلسه هیئت مدیره که مسئولیت کمیته های مختلف مشخص شد مسئولیت کمیته صنفی انجمن چشم پزشکی ایران را بعهده من گذاردند تا با پشتیبانی هیئت مدیره و همکاری آنها و دیگر همکاران توانمند و تاثیر گذار از حقوق چشم پزشکان حمایت و دفاع کنیم، آنچه در پی می آید خلاصه ای از فعالیتهای کمیته صنفی است (البته آنچه بخاطر می آورم)

جهت عضویت در این کمیته دعوتی عمومی از چشم پزشکان بعمل آمد و 15 نفر از همکاران اعلام آمادگی کردند و افتخار همکاری بما دادند ولی بتدریج این افراد غیر فعال شده و فقط تعدادی اندک ولی تاثیر گذار با کمک هیئت مدیره محترم کارها را پیگیری کرده و پیش بردند و به نتایج خوبی دست یافتیم. خوشبختانه وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی احترام ویژه ای برای انجمن چشم پزشکی قائل بود و حامی نظرات و تصمیمات انجمن چشم پزشکی ایران می باشند.

مهمترین چالشی که با آن روبرو شدیم اقدامات غافلگیر کننده بینایی سنجها در گرفتن تائید به استانداردهای خود ساخته، از وزارت بهداشت بودند و سرسختانه حاضر به تجدید نظر و عقب نشینی از زیاده خواهی های خود نبودند. طی سه جلسه گفتگوی متوالی و رودررو که با نمایندگان بینایی سنجی در دفتر انجمن تشکیل شد و خوشبختانه اکثر همکاران کمیته صنفی در آن حضور داشتند متوجه شدیم که حاضر به کوتاه آمدن و قبول حرف حق نیستند. به ناچار با ارایه دلایل علمی و عملی و رایزنی های مختلف اقدامات آنها را در معاونت درمان عقیم ساخته و از اجرایی شدن آن جلوگیری شد. در این راستا همکاران محترم با نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز رایزنی کرده و آنها را متقاعد کردیم که بخاطر مردم از انحراف از اصول علمی پرهیز کنند، لذا از آقایان دکتر شهریاری و دکتر امینی فر سپاسگزاریم.

کمیته صنفی انجمن فعالیت خود را بر محدود کردن کار بینایی سنجی ها در حد توان علمی و حرفه ایی آنها و سپس با یادآوری و تاکید مجدد بر حق و حقوق و توان علمی و عملی چشم پزشکان که شامل همه خدمات چشم از عینک و لنز با پیشرفته ترین جراحی های مربوط به چشم تمرکز کرد.

لذا ادامه جلسات در وزارت بهداشت با تعداد کمتری از دو طرف تشکیل می­شد و قرار شد کوریکولوم آموزشی را مبنای توان حرفه ای و کاری قرار دهند که خوشبختانه این تصمیم مقارن شد با تجدید ویرایش کوریکولوم آموزش گروههای پزشکی توسط معاون آموزشی وزارت بهداشت، بهمین جهت هیئت بورد چشم پزشکی با سرپرستی آقای دکتر مسعود ناصری پور تلاش کردند تا غفلت همکاران چشم پزشک و مسئولین گذشته تصحیح گردد و توضیحی روشن و مبسوط و بدور از نکات قابل اعتراض برای کوریکولوم آموزشی چشم پزشکی تنظیم و برنامه آموزشی کاملی نگارش شد که مورد تایید قرار گرفت تا بر آن اساس جایگاه واقعی چشم پزشکان و ارزش کارها و خدمات و دانش آنها به یغما برده نشود. نقش آقایان دکتر جباروند، دکتر ناصری پور، دکتر صادقی طاری، و دکتر گلکار در مقاومت و پیگیری و سازش ناپذیری تا حصول نتایج قابل تقدیر است.

مشکل چشم پزشکان و مراکز جراحی با بیمه ها در سالهای اخیر جدی تر و پررنگ شده است. علیرغم آنکه اکثر  چشم پزشکان حاضرند با استفاده از بیمه به بیماران خدمت ارائه دهند متاسفانه شرکت های بیمه گر به تعرفه های مصوب دولت توجه نمی کنند و نه تنها حق الزحمه چشم پزشکان را بموقع نمی پردازند بلکه کسورات  غیر قابل قبولی در میزان آن اهمال می کنند.

تلاش کردیم مراکز چشم پزشکی تهران و استان البرز را متحد و یکصدا کنیم و با نظارت کمیته صنفی انجمن چشم پزشکی ایران با بیمه ها به مذاکره و توافق و عقد قرار داد قابل قبول دست یابیم. در اولین گام بیش از 95 درصد از بدهی کلان بیمه دی با قسط بندی کوتاه مدت دریافت شد. که موفقیت با ارزش و چشم گیر بود.

طی چند سال گذشته با اتحاد و همبستگی مراکز چشم پزشکی قراردادهای قابل قبول تری با بیمه ها منعقد شد تا مراکز بتوانند علیرغم فشارهایی که از طریق تورم ، گرانی وسایل و خدمات و حقوق کارکنان بدلیل ثابت ماندن تعرفه به آنها وارد می شود زیان دهی کمتری داشته باشند. در مورد عقد قرار داد در سال 1397 چالش ما با بیمه ها بالا گرفته بطوریکه کار به مجلس و نمایندگان مجلس کشیده شد. نقش آقای دکتر قائم پناه در پایداری و حصول نتیجه بهتر ستودنی است. بعلاوه آقایان دکتر موسوی، دکتر زارع جوشقانی، و دکتر مصطفی نادری در این باب  یاری رسان بودند چون بیمه ها با بهانه های مختلف بویژه در موارد انجام چند عمل توام نظیر ویترکتومی+ برداشتن غشاء و ... کسورات اعمال می­کردند مجبور شدیم با کمک کمیته و گروههای علمی انجمن و انجام مکاتبات با معاونت درمان وزارت بهداشت و شورایعالی بیمه از چنین تضییع حق جلوگیری کنیم و مشخص شد که در چه مواردی عمل ها مستقل و یا توام است تا از کسورات پرهیز شود، از طرفی بنا به درخواست شورایعالی بیمه و نظارت بر درمان قرار شد برای عملهای چشم استاندارد سازی صورت گیرد. لذا ابتدا با عملهای شایع مانند کاتاراکت، تزریق دارو درون چشم و تجویز و فیت عینک و لنز استاندارد سازی صورت گرفت. آقای دکتر احمد گلکار در این مورد زحمت زیادی کشیدند و پیش نویس ایشان را پس از تایید گروههای تخصصی و هیئت مدیره انجمن به وزارت بهداشت ارسال کردیم لازم میدانم تشکر ویژه ای از ایشان صورت گیرد.

انجمن چشم پزشکی ایران در ترجمه و تنظیم کتاب CPT که توسط نظام پزشکی صورت گرفت فعال بود ولی به مسئولین تاکید کردیم که جامعه چشم پزشکی بشرطی به اجرای محتویات ترجمه کتاب کالیفرنیا تن می دهد که کلیه محتویات کتاب به ویژه خدمات کلینیکی و درمانگاهی و مطبی آن طبق تعرفه های ذکر شده در آن کتاب مورد قبول بیمه ها و عوامل نظارتی و اجرایی قرار گیرد. البته فعلاً آن ترجمه کتاب اجرایی نشده است.

یکی دیگر از مشکلات مراکز و همکاران چشم پزشک و مراکز شیوع اندوافتالمیت پس از تزریق اوستین در اسفند ماه 1395 بود که انجمن فعالانه پیگیر شد و به همراه گروه ویتره و رتین جلساتی با معاونت غذا و دارو ترتیب دادیم و تا اندازه ای بر روند قضائی پرونده ها و تهیه دارو از کانالهای مطمئن تاثیر داشت.

آقای دکتر رمضان زاده در ارتباط با خدمات رفاهی و ایجاد تسهیلات برای تهیه بلیط و تور و اخذ ویزای کشورهای اروپائی، کانادا، ژاپن و هنگ کنگ پرتلاش بودند. در خصوص اخذ ویزا و فراهم کردن امکانات اقامت و تردد و تورهای ایرانگردی برای میهمانان خارجی کنگره ما را یاری کردند که لازم میدانم از ایشان سپاسگزاری نمایم.

آقای دکتر موسوی تلاش کردن تا کارتهای اعتباری نظیر ویزا کارت برای اعضاء تهیه شود که موفق نیز بودند ولی عملاً از جانب همکاران چشم پزشک استقبال چندانی نشد از ایشان نیز سپاسگزارم.

جهت تنظیم و تعدیل بها و خرید تجهیزات توسط چشم پزشکان جلسه­ای در حضور آقای دکتر جباروند و دکتر دیناروند (اداره تجهیزات پزشکی وزارتخانه) و شرکتهای تجهیزات پزشکی تشکیل شد و مقرر گردید ماهانه مبلغ شخصی ارز با نرخ بها (/7000) به واردات تجهیزات پزشکی اختصاص داده شود تا همکاران جوان بتوانند تجهیزات خود را با نرخی مناسب تهیه کنند که گاهی موثر در تعدیل بها و تهیه تجهیزات برای چشم پزشکان جوان خواهد بود. انجمن و کمیته صنفی تمرکز فعالیت خود را در راستای محدود کردن بینایی سنجی ها  در حد توان علمی و حرفه ای آنها و سپس یادآوری و تاکید بر حق و حقوق و توان علمی چشم پزشکان که شامل همه خدمات چشم از عینک تا لنز گرفته تا پیشرفته ترین جراحی مربوطه به چشم می باشد.

لذا لازم میدانم از نقش و حمایت هیئت مدیره محترم انجمن بویژه آقای دکتر جباروند و دکتر صادقی و گروههای تخصصی و دیگر اعضا محترم و فعال کمیته صنفی و فعالان فضای مجازی که در پیشبرد امور فوق بما یاری رساندند تشکر نمایم.

دکتر امین الله نیک اقبالی